Van onder de wieken mrt 2015

Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen

De rustige tijd voor Woldzigt is snel aan het voorbijgaan. We zijn ons zo langzamerhand al aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen:

  • inrichten van een nieuwe wisselexpositie: onderwerp “rogge”;
  • vernieuwen van alle verlichting in het graanmuseum: prachtige led verlichting wordt aangelegd (energiezuinig en met een mooi diffuus warm licht);
  • voorbereiden van de olieslag marathon;
  • voorbereiden van de feestelijke seizoensopening.

Over een aantal van deze zaken verderop in deze “Van onder de wieken” meer.

Trouwlocatie

Wisten jullie wel, dat Woldzigt een officiële trouwlocatie is van de gemeente Noordenveld?

een paar weken geleden kregen we een trouwlustig stel aan de deur, die een rondrit maakten langs een aantal potentiële plekken voor hun huwelijksvoltrekking.

Woldzigt als trouwlocatie - trouwauto
trouwen in Woldzigt

Toen ze eenmaal bij en binnen in de molen hadden rondgekeken zeiden ze: “Dit is  de eerste op ons lijstje. We hoeven al niet meer verder te zoeken. Deze plek is het helemaal!!”

Op 15 mei van 15:00 tot 16:00 uur heeft de molen dan ook formeel de status “huis der gemeente”.

Het aanstaande paar heeft gepland om op
15-05-2015 om 15:15 uur elkaar het jawoord te geven.

Aan deze locatie zijn voor een bruidspaar wel kosten verbonden: € 200,-. Woon je binnen de schoolkring (Roderwolde, Leutingewolde, Foxwolde, Matsloot), dan krijg je een korting  van € 50,-

Seizoensopening

Op 24 april om 16:30 u is voor de  molen weer samen met de Meulenkaomer de feestelijk seizoensopening. Verdere details volgen in de volgende Wôlmer.

Olieslag marathon 24 uur lang

Om 17:00 uur op 24 april (dus een half uur na de formele opening van het zomerseizoen) geeft Burgemeester van der Laan de aftrap voor een 24 uurs marathon olieslaan.

Olie- en Korenmolen Woldzigt, olieslaan, kantsteen afstekenIn shifts van steeds 3 uur gaan de vrijwilligers van Stichting Olie- en Korenmolen Woldzigt er voor zorgen dat 24 uur aaneengesloten het ambacht van olieslager wordt uitgeoefend. De ploegen zijn volgens de laatste planning steeds 3 man sterk. Vrijdagavond en zaterdag overdag gaan we een aantal activiteiten op en rond de molen organiseren, zodat er meer te beleven is dan alleen het olieslaan.
Voor iedereen is de toegang om in de molen te komen gratis. Wel zetten we een bus neer voor het ontvangen van vrijwillige bijdragen voor een goed doel.

Ook de opbrengsten van de verkoop van lijnolie en lijnmeel/lijnkoeken tijdens die 24 uur gaan naar dat goede doel.

Burgemeester en wethouders hebben Zorgboerderij Achterstewold in Peize uitverkoren voor dit doel.

Zie ook de advertentie elders in deze Wôlmer.

Zodra het programma van de activiteiten tijdens de oliemarathon rond is krijgen jullie dat middels een huis aan huis te bezorgen flyer.

Kom maar langs tijdens de marathon om de olieslagers aan te moedigen!

Barbecue voor de molen

Na afloop van de marathon is zaterdag vanaf 17:00  uur een barbecue voor de molen (zie hiervoor ook de advertentie en de nog te ontvangen flyer).

Activiteiten de komende tijd

Op 4 april is het alweer de volgende eerste zaterdag van de maand: dus olieslaan van 13:30 – 16:30 uur.

Op zondag 12 april komen wandelaars en fietsers vanuit Een door Roderwolde en langs de molen. Daarom is dan vanaf 11:30 de molen open en zal hij bij voldoende wind ook draaien.

Hartelijke groet van de molenaar en molenaarsvrouw,
Dirk Magré en Wilma Bruin.